AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Dr. Davut Dinçel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı « demokrat izmir

27 Ekim 2026 - 19:45

AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Dr. Davut Dinçel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Dr. Davut Dinçel’den 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
Son Güncelleme :

27 Ekim 2026 - 17:01

AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi Dr. Davut Dinçel, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, Cumhuriyet’in milletimizin bağımsızlık iradesinin, ortak tarihinin ve geleceğe duyduğu inancın en önemli simgelerinden biri olduğunu vurguladı.

Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümünü büyük bir gurur, coşku ve heyecanla karşıladıklarını ifade eden Dr. Davut Dinçel, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Millî Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla andı.

“Cumhuriyet, Milletimizin Ortak Değeridir”

Cumhuriyet’in yalnızca bir yönetim biçimi değil; bağımsızlığın, millî egemenliğin, özgürlüğün ve ortak geleceğe duyulan inancın güçlü bir ifadesi olduğunu belirten Dr. Davut Dinçel, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“29 Ekim 1923, aziz milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini Cumhuriyet ile taçlandırdığı tarihî bir dönüm noktasıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde verilen Millî Mücadele, milletimizin hiçbir şart altında bağımsızlığından vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Cumhuriyetimiz, büyük fedakârlıklar ve eşsiz bir mücadele sonucunda bizlere emanet edilmiştir.

Bugün bizlere düşen en önemli görev, bu kıymetli emanete sahip çıkmak, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumak ve gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye bırakmak için çalışmaktır.”

“Birliğimiz ve Beraberliğimiz En Büyük Gücümüzdür”

Türkiye’nin sahip olduğu en büyük değerlerden birinin millî birlik ve beraberlik olduğuna dikkat çeken Dr. Davut Dinçel, farklılıkları ortak bir zenginlik olarak görmenin, kardeşlik hukukunu yaşatmanın ve vatan sevgisini gelecek nesillere aktarmanın önemine değindi.

Dinçel, “Bizi güçlü kılan; aynı bayrağın altında buluşmamız, aynı vatan toprağını paylaşmamız ve ortak geleceğimiz için omuz omuza verebilmemizdir. Ay yıldızlı bayrağımız, bağımsızlığımızın ve milletçe birliğimizin simgesidir. Vatanımıza, bayrağımıza ve Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik ruhuyla daha aydınlık yarınlara ilerleyecektir. İhtiyacımız olan; birbirimizi anlamak, dayanışmamızı güçlendirmek ve ülkemizin geleceği için ortak değerlerimiz etrafında kenetlenmektir.” ifadelerini kullandı.

“Atatürk ve Millî Mücadele Kahramanlarını Minnetle Anıyoruz”

Cumhuriyet’in kuruluşunda büyük emek ve fedakârlıkları bulunan tüm kahramanların unutulmaması gerektiğini belirten Dr. Davut Dinçel, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, aziz şehitleri ve gazileri saygıyla andı.

Dinçel, mesajını şu sözlerle tamamladı:

“Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanımızın bağımsızlığı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

Cumhuriyetimizin 103. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşarken, ülkemizin huzuru, milletimizin refahı ve geleceğimizin güvenliği için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gaziemirli hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; Cumhuriyetimizin ilelebet yaşamasını diliyorum.

Yaşasın Cumhuriyet! Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!”

Dr. Davut Dinçel
AK Parti Gaziemir Belediye Meclis Üyesi

29 Ekim

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.