Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi « demokrat izmir

30 Ocak 2026 - 12:13

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi

Bursa’nın İznik ilçesinde yürek ısıtan bir doğa olayı yaşandı.

Can ve Canan Leylek Yuvalarına Geldi
Son Güncelleme :

21 Mayıs 2025 - 14:28

Bursa’nın İznik ilçesinde yürek ısıtan bir doğa olayı yaşandı. Geçtiğimiz günlerde yuva yapmak için ilçenin merkezine gelen ancak uygun alan bulamayınca geri dönen leylekler, İznik Belediyesi’nin örnek bir çalışmasıyla yeniden yuvalarına kavuştu.

İznik Belediyesi, Başkan Kağan Mehmet Usta’nın talimatıyla leyleklerin ihtiyaçlarına kayıtsız kalmayarak saat kulesinin tepesine özel bir leylek yuvası yerleştirdi. Bu girişimin ardından halk tarafından Can ve Canan isimleri verilen iki leylek yuvaya gelerek yerleşti ve yuva yapımına başladı. O anlara tanık olan İznikliler ise büyük mutluluk yaşadı.

Belediye yetkilileri, doğaya ve tüm canlılara duyarlı bir şehircilik anlayışı benimsediklerini belirterek ilçede benzer projelerin devam edeceğini açıkladı. Özellikle göçmen kuşların barınabileceği güvenli alanlar oluşturmak için yeni çalışmaların planlandığı bilgisi paylaşıldı.

İznik halkı, Can ve Canan’ın her yıl tekrar gelmesini umarak leylek yuvasını sahiplenmiş durumda. Doğaya duyarlı bu yaklaşım, ilçede hem çevre bilincini artırdı hem de gönüllerde yer etti.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.