Nilüfer’de incir hasadı başladı « demokrat izmir

16 Ocak 2026 - 12:18

Nilüfer’de incir hasadı başladı

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kentin coğrafi işaretli ürünlerinden incirin hasadına katıldı.

Nilüfer’de incir hasadı başladı
Son Güncelleme :

20 Ağustos 2025 - 10:14

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, kentin coğrafi işaretli ürünlerinden incirin hasadına katıldı. Türkiye’nin incir üretiminde lider konumda bulunduğunu belirten Başkan Şadi Özdemir, “Nilüfer de incirin bolca yetiştiği bir bölge. Biz de iyi tarım uygulamalarıyla ürettiğimiz incirden bu yıl yaklaşık 10 ton verim bekliyoruz” dedi.

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, Fadıllı Mahallesi’ndeki incir hasadına katıldı. Başkan Şadi Özdemir’e Başkan Yardımcısı Zerrin Güleş, Nilüfer Belediye Meclisi Üyeleri Akın Uludağ ve Resul Tarman, NİLKOOP Başkanı Süleyman Ayyılmaz ve Fadıllı Mahalle Muhtarı Nail Gülmez de eşlik etti. ​Ağaçlardan incir toplayan Başkan Şadi Özdemir, çalışanlarla sohbet etti.

​İncir hasadıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Şadi Özdemir, ilçede hem siyah, hem de beyaz incirin yoğun olarak yetiştiğine dikkat çekti. Türkiye’nin incir üretiminde lider konumda bulunduğunu ve lezzetinin ülke sınırlarını aştığını belirten Başkan Şadi Özdemir, “Dünyadaki incirin yarısından fazlası Türkiye’de üretiliyor. Siyah incirin başkenti de Bursa. Bu lezzet kentimizde 3 ilçede yoğunluklu olarak üretilmekte, bunlardan biri de Nilüfer. İyi tarım uygulamaları ile ürettiğimiz incirden bu yıl yaklaşık 10 ton verim bekliyoruz” dedi.

​Tarımı desteklediklerini vurgulayan Başkan Şadi Özdemir, bütün bölgeyi örgütleyip kooperatifleşerek ilçede tarımı yeniden ayağa kaldırmak istediklerinin altını çizdi. Ürünlerin Nilüfer Bostan ve Kantin Nilüfer’den temin edilebileceğini de ekleyen Başkan Şadi Özdemir, “Arzumuz, Nilüfer’in çiftçisinin ve köylüsünün incir üretimini artırması, Nilüfer halkına sağlıklı incir ve diğer meyve-sebzeleri üretmesidir” dedi.

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN