Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı « demokrat izmir

22 Ocak 2026 - 04:23

Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlarda görme engelliler için oluşturulan hissedilebilir sarı çizgileri işgal edenlere ceza yağdırdı.

Engelli yolunu kapatanlara ceza yağdı
Son Güncelleme :

01 Ağustos 2025 - 16:43

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kaldırımlarda görme engelliler için oluşturulan hissedilebilir sarı çizgileri işgal edenlere ceza yağdırdı.

İlçenin pek çok sokak ve caddesini engelsiz hale getiren Osmangazi Belediyesi, görme engelliler için oluşturulan hissedilebilir sarı çizgileri ve kaldırımları işgal edenlere karşı denetimlerini sıklaştırdı. Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından ilçe genelinde yapılan denetimlerde, ürünlerini kaldırımlara taşırarak yayaların ve görme engelli bireylerin geçişini engelleyen işletmelere ceza yağdırıldı. Son olarak Kayıhan ve Nalbantoğlu Mahallesi’nde denetim yapan ekipler, engelli rampalarını ve hissedilebilir hassas sarı çizgilerin üzerini kapatan işletmelerin her birine Kabahatler Kanunu kapsamında bin 406 lira cezai işlem uyguladı. Çevredeki esnaf ve vatandaşlar da bu yollarda geçişe engel olacak şekilde araç, motosiklet park edilmemesi, masa, sandalye konulmaması konusunda uyarıldı. Belediyenin bu uygulaması vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Osmangazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerini yıl boyunca düzenli olarak gerçekleştirirken, vatandaşların ve engelli bireylerin huzurlu ve güvenli bir şekilde cadde ve sokaklarda dolaşması için çalışmalar yapıyor.

 

 

 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.